Rock  *  Pop  *  Folk  *  Country  *  Jazz  *  Blues  *  Bluegrass  *  Metal  *  Vážná hudba

George Benson


Mary J. Blige - Seven Days ft. George Benson

George Benson (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)
 

George Benson (* 22. září 1943, Pittsburgh, Pensylvánie) je americký jazzový kytarista, a zpěvák.

 

Svou hudební kariéru začal už ve svých osmi letech, kdy začal zpívat v jednom nočním klubu. V roce 1954 (tedy jako jedenáctiletý) nahrál svou první desku. O šest let později založil vlastní rockovou skupinu, ve které zpíval a hrál na kytaru.

 

Ovlivněn velkými jazzovými kytaristy jako byli Charlie Christian a především Wes Montgomery, začal od poloviny 60. let hrát výhradně jen jazz. Hrál po boku takových velikánů, jakými byli Miles Davis (na albu Miles In The Sky) nebo Lou Donaldson. Na přelomu šedesátých a sedmdesátých let ho prestižní americký jazzový časopis Jazztime označil za jednoho z největších jazzových kytaristů všech dob.

 

„Hru na kytaru zvládá virtuózně a to nejenom klasický jazz, ale také pop, R&B nebo swing – a to vždy s obdivuhodnou chutí, ďábelskou rychlostí a výjimečným smyslem pro výstavbu sóla.“ [1]

 

Diskografie

 

* George Benson/Jack McDuff; 1964
* The New Boss Guit; 1964
* Benson Burner; 1965
* This is Jazz, Vol. 9; 1965
* Its Uptown; 1966
* George Benson Cookbook; 1966
* Benson Burner; 1966
* Blue Benson; 1967
* Willow Weep For Me; 1967
* Giblet Gravy; 1968
* Shape of Things to Come; 1968
* Goodies; 1968
* The Other Side of Abbey Road; 1969
* I Got A Woman And Some Blues; 1970
* Beyond the Blue Horizon; 1971
* White Rabbit; 1971
* Jazz on a Sunday Afternoon Vol. 1 & 2; 1973
* Wichcraft; 1973
* Body Talk; 1973
* Bad Benson; 1974
* In Concert-Carnegie Hall; 1975
* Good King Bad; 1975
* Breezin'; 1976
* In Flight; 1977
* Livin' Inside Your Love; 1977
* Weekend in L.A; 1977
* Space Album; 1978
* In Your Eyes; 1978
* Take Five; 1979
* Cast Your Fate to the Wind; 1980
* Give Me The Night; 1980
* Pacific Fire; 1983
* 20-20; 1984
* Live in Concert; 1984
* While The City Sleeps; 1986
* Collaboration; 1987
* Tenderly; 1989
* Big Boss Band; 1990
* Midnight Moods; 1991
* The Essence of George Benson; 1992
* Love Remembers; 1993
* The Most Exciting New Guitarist on the Jazz Scene; 1994
* California Dreamin; 1996
* Lil Darlin; 1996
* Thats Right; 1996
* Standing Together; 1998
* Masquerade; 1998
* Absolute Benson; 2000
* All Blues; 2001
* Blue Bossa; 2002
* After Hours; 2002
* Irreplaceable; 2004
* Jazz After Hours with George Benson; 2005
* Best of George Benson; 2005
* Givin' It Up (with Al Jarreau); 2006
* George Benson - Songs And Stories;(2009)
* George Benson - Classic Love Songs; 2010

 

George Benson - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany

product_code
George Benson Affirmation akordy noty tab text,
George Benson Basie's Bag akordy noty tab text,
George Benson Before You Go akordy noty tab text,
George Benson Beyond The Sea akordy noty tab text,
George Benson Billie's Bounce (Bill's Bounce) akordy noty tab text,
George Benson Body Talk akordy noty tab text,
George Benson Breezin' akordy noty tab text,
George Benson California Pm akordy noty tab text,
George Benson Clockwise akordy noty tab text,
George Benson C-smooth akordy noty tab text,
George Benson Easy Living akordy noty tab text,
George Benson Feel Like Makin' Love akordy noty tab text,
George Benson Give Me The Night akordy noty tab text,
George Benson Here, There And Everywhere akordy noty tab text,
George Benson I Remember Wes akordy noty tab text,
George Benson In Your Eyes akordy noty tab text,
George Benson Lady akordy noty tab text,
George Benson Lady Love Me (One More Time) akordy noty tab text,
George Benson Love Ballad akordy noty tab text,
George Benson Mimosa akordy noty tab text,
George Benson On Broadway [Mann, Barry] [Weil, Cynthia] [Leiber, Jerry] [Stoller, Mike] akordy noty tab text,
George Benson So This Is Love akordy noty tab text,
George Benson So What akordy noty tab text,
George Benson Stormy Weather akordy noty tab text,
George Benson Take Five akordy noty tab text,
George Benson The Borgia Stick akordy noty tab text,
George Benson The Cooker akordy noty tab text,
George Benson The Wind And I akordy noty tab text,
George Benson This Masquerade akordy noty tab text,
George Benson Turn Your Love Around akordy noty tab text,
George Benson Valdez In The Country akordy noty tab text,
George Benson We As Love akordy noty tab text,
George Benson Weekend In L.A. akordy noty tab text,
George Benson Welcome Into My World akordy noty tab text,
George Benson We've Got The Love akordy noty tab text,