Rock  *  Pop  *  Folk  *  Country  *  Jazz  *  Blues  *  Bluegrass  *  Metal  *  Vážná hudba

Filtry

nástroje

Klavír/zpěv/kytara (2)

Stereophonics


Stereophonics - Indian Summer

Stereophonics - Wikipedie

Stereophonics je velšská rocková skupina, založená v roce 1992 ve vesnici Cwmaman na jihu Walesu. Původní sestavu skupiny tvořili zpěvák a kytarista Kelly Jones, baskytarista Richard Jones a bubeník Stuart Cable. Po celou dobu extence skupiny ve skupině zůstali pouze dva původní členové: Kelly Jones a Richard Jones (přes stejné příjmení nejsou příbuzní). Cable byl v roce 2004 nahrazen Javierem Weylerem, kterého roku 2012 nahradil Jamie Morrison. Roku 2007 se ke skupině přidal kytarista Adam Zindani. Své první studiové album nazvané Word Gets Around skupina vydala v roce 1997 a do roku 2013 jich vydala dalších sedm.


Diskografie


Word Gets Around (1997)
Performance and Cocktails (1999)
Just Enough Education to Perform (2001)
You Gotta Go There to Come Back (2003)
Language. Sex. Violence. Other? (2005)
Pull the Pin (2007)
Keep Calm and Carry On (2009)
Graffiti on the Train (2013)

 

Stereophonics - noty, akordy, texty písní, taby