Rock  *  Pop  *  Folk  *  Country  *  Jazz  *  Blues  *  Bluegrass  *  Metal  *  Vážná hudba

Filtry

nástroje

Klavír/zpěv/kytara (1)

Meat Loaf


Meat Loaf - Bat Out Of Hell

Meat Loaf (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)
 

Marvin Lee Aday (*1947, Dallas) je americký rockový a pop-rockový zpěvák a herec, známý i díky své nemalé hmotnosti. Přezdívku Meat Loaf („Sekaná“) dostal už na střední škole.

 

Od svých 20 let žije v Los Angeles, kde vystupuje se skupinou Meat Loaf Soul (později Popcorn Blizzard). Tamtéž v r. 1970 začíná zpívat v představení muzikálu Hair. Krátce pak působí v duu se zpěvačkou Stoney. V letech 1972-76 absolvuje další muzikálové role (od r. 1973 v newyorském divadle Rainbow) a při jedné z nich se v r. 1974 seznamuje s dramatikem Jimem Steinmanem, pozdějším úzkým spolupracovníkem. Ten se stává ústředním skladatelem jeho repertoáru.

 

V r. 1974 hraje Meat Loaf ve filmu Rocky Horror Picture Show. Úspěch zaznamenává také v Anglii. Steinman pak také vede jeho koncertní kapelu, v níž byla zpěvákovou partnerkou Karla De Vito a od r. 1981 Pamela Moore. V r. 1979 dostává Meat Loaf role ve filmech Americathon (1979) a Roadie (1980).

 

Velkou slávu mu přineslo album Deadringer (1981), na němž má výrazný podíl i Todd Rundgren. Album (obsahuje i hitový duet se zpěvačkou Cher, Dead Ringer For Love) se dostalo na 1. místo britské hitparády. Poté ale následuje částečný pokles popularity. V r. 1988 hraje ve filmu Out Of Bounds. Velký comeback znamená album Bat Out Of Hell II – Back Into Hell (1993), opět natočené ve spolupráci se Steinmanem. Z něho pochází i hit I´d Do Anything For Love (But I Won´t Do That), znamenající vrchol americké hitparády. Stejný úspěch zaznamenává také album. V r. 1998 si Meat Loaf zahrál v muzikálu Down The Wind.


Filmy

 

* Tenacious D: The Pick of Destiny (2006)
* A Hole in One (2003)
* formula 51 (2003)
* Learning Curves (2002)
* Wishcraft (2002)
* The Salton Sea (2002)
* Face to Face (2001)
* Polish Spaghetti (2001)
* The 51st State (2001)
* Focus (2001)
* Rustin (2001)
* Blacktop (2000)
* A Tekerölantos naplója (1999)
* Fight Club (1999)
* Crazy in Alabama (1999)
* Outside Ozona (1998)
* The Mighty (1998)
* Black Dog (1998)
* Gunshy (1998)
* Spice World (1997)
* Leap of Faith (1992)
* The Gun in Betty Lou's Handbag (1992)
* Wayne's World (1992)
* Motorama (1991)
* The Squeeze (1987)
* Out of Bounds (1986)
* Dead Ringer (1981)
* Roadie (1980)
* Scavenger Hunt (1979)
* Americathon (1979)
* The Rocky Horror Picture Show (1975)
* State Fair (1962) (as an extra)

 

Diskografie

 

* 1971 Stoney & Meat Loaf
* 1977 Bat out of Hell
* 1981 Dead Ringer
* 1983 Midnight at the Lost in Found
* 1984 Bad Attitude
* 1986 Blind Before I Stop
* 1987 Live at Wembley
* 1993 Bat out of Hell II: Back Into Hell
* 1995 Welcome to The Neighborhood
* 1996 Live Around the World
* 1998 Vh1: The Storytellers
* 2003 Fallen Angel (kompilace)
* 2003 Couldn't Have Said It Better
* 2004 Bat Out Of Hell: Live With The Melbourne Symphony Orchestra
* 2006 Bat out of Hell III: The Monster Is Loose

 

Meat Loaf - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany

product_code
Meat Loaf All Revved Up With No Place To Go akordy noty tab text,
Meat Loaf Bat Out Of Hell akordy noty tab text,
Meat Loaf Come Through akordy noty tab text,
Meat Loaf Dead Ringer For Love akordy noty tab text,
Meat Loaf For Crying Out Loud akordy noty tab text,
Meat Loaf Heaven Can Wait akordy noty tab text,
Meat Loaf I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That) akordy noty tab text,
Meat Loaf I'd Lie For You (And That's The Truth) akordy noty tab text,
Meat Loaf Midnight At The Lost And Found akordy noty tab text,
Meat Loaf Not A Dry Eye In The House akordy noty tab text,
Meat Loaf Paradise By The Dashboard Light akordy noty tab text,
Meat Loaf Rock And Roll Dreams akordy noty tab text,
Meat Loaf Two Out Of Three Ain't Bad akordy noty tab text,
Meat Loaf You Took The Words Right Out Of My Mouth ( akordy noty tab text,
Hot Summer Night)