Rock  *  Pop  *  Folk  *  Country  *  Jazz  *  Blues  *  Bluegrass  *  Metal  *  Vážná hudba

Filtry

nástroje

Melodická linka/akordy (7)

Roman Horký a Kamelot


Roman Horký (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)
 

Roman Horký, přezdívka "Romiš" (* 1964, Brno, ČSSR, dnes Česká republika) je kytarista, zpěvák, hudební skladatel a frontman skupiny Kamelot, kterou založil roku 1982. V mládí také hrával se skupinami Karabina, Wanailon atd. V muzice není stylově omezen. Složil přes 300 písní a je také čestným občanem města Brna. Je známý svými dlouhými instrumentálními sóly. Celkově dosud nahrál 23 autorských alb.

 

Nejznámější písně

 

* Zachraňte koně
* Levnej hotel - vůbec nejúspěšnější píseň, která vedla v 90. letech oficiální českou hitparádu.[1]
* Island
* Čas rozchodů
* Honolulu
* Slib
* Jednou ráno
* Pozor tunel!
* Hardegg

 

Diskografie

 

* Zachraňte koně - 1990
* Tajný výpravy - 1991
* Vyznavači ohňů - 1992
* Roman Horký a jeho hosté - 1993
* Duhová cesta - 1994
* Tomáš (singl) - 1995
* Zlatá ryba - 1995
* Rio/Hardegg (singl) - 1996
* Cesta do ráje - 1996
* The Best Of - 1997
* Vyhaslý oheň - 1997
* Země antilop - 1998
* Větrné město - 1999
* Vzpomínka na kamaráda - 2000
* Paměť slonů - 2001
* Pozdní návraty - 2001
* Valerie - 2002
* Island (singl) - 2004
* Zvláštní svět - 2004
* Dlouhá pláž - 2005
* Modrá planeta - 2006
* 25 největších hitů - 2007
* Mořská sůl - 2009
* 19 ztracených písní Wabiho Ryvoly - 2010

 

Kamelot (folk) (Z Wikipedie, otevřené encyklopedie)

 

Kamelot je současná česká hudební skupina pocházející z Brna. Vznikla v roce 1982 a celou její historií ji provází zakladatel a frontman Roman Horký, který je až na výjimky autorem všech textů i hudby k písním skupiny. V anketě časopisu Folk & Country byl Kamelot v letech 1993 až 1999 pokaždé zvolen skupinou roku a šest jeho alb bylo oceněno jako deska roku.[1]

 

Turné O 106

 

K propagaci nového alba Mořská sůl (vydáno 27. února 2009), byl vytvořen projekt „O 106“, ve kterém se skupina zavázala odehrát 106 za sebou jdoucích koncertů ve 106 dnech. Turné bylo zahájeno 2. března 2009 v brněnské Semillase a završeno 14. června v Kostelci u Kyjova. V tomto období formace odehrála 110 koncertů za 105 dnů, z toho tři na Slovensku. Tím ustavila nový český rekord a byla oficiálně zanesena do Knihy českých rekordů, kterou organizuje agentura Dobrý den Pelhřimov. Zároveň přispěla darem 106 000 kč na Fond ohrožených dětí.[2] Nové dvanáctistupňové pivo, světlý ležák s názvem Kamelot začal v únoru 2009 produkovat Pivovar Černá Hora jako součást turné.[3][4]


Současní členové

 

* Roman Horký – sólový zpěv, sólová kytara, autor větší části hudby a textů
* Viktor Porkristl – zpěv, kytara, (návrat do skupiny 3. ledna 2008 po čtyřleté pauze.)
* Jiří Meisner – baskytara
* Pavel Plch – bicí

 

Bývalí členové

 

* Radomil Michal (Bůček) – sólový zpěv, kytara (od 1982 do 1995(†))
* Vladimír Chromeček (Pupek) – basa (od 1982 do 1991)
* Antonín Šmídek (Luigi) – bicí (od 1982 do 1984)
* Jana Chovancová - Kudrnová (Jana) – zpěv (od 1982 do 1984)
* Jaroslav Zoufalý (Kelly, Dědek) – bicí, zpěv (od 1984 do 1999)
* Věra Horká - Kudrnová (Věra) – zpěv (od 1984 do 1991)
* Dalibor Dunovský (Dalibor) – bezpražcová baskytara (od 1991 do 1992)
* Petr Rotschein (Tygřík) – baskytara (od 1992 do 2000)
* Richard Lašek (Richard) – bicí (od 1999 do 2000)
* David Brom (David) – baskytara (od 2000 do 2001)
* Marek Dráb (Špek) – kytara (od 2004 do 1. ledna 2008)[5]

 

Největší hity

 

* Zachraňte koně
* Levnej hotel
* Vyznavači ohňů
* Čas rozchodů
* Krajina větrných mlýnů
* Pozor, tunel!
* Honolulu
* Island

 

Roman Horký & Kamelot - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany, noty na nástroje basového klíče, škola hry na trubku

Roman Horký & Kamelot 1492 noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Adler noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Amulet noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Auto do New Yorku noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Bella a Sebastián noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Cestou domů noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Cikáni noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Čas rozchodů noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Ďábel noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Démanty noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Danny noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Dík, pane Foglar noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Dobří holubi se vracejí noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Havárie noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Heidi, děvčátko z hor noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Hello noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Krajina větrných mlýnů noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Muž ve městě noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Nad hlavou zpívající drát noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Naivní holka noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Nemoc věčných odletů noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Nepřijel jsi noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Na útěku noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Proměny noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Přístav noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Psáno na březové kůře noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Rána do palice noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Rituál noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Rozvedená noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Růže a kříž noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Setři si slzy z očí noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Smršť noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot S.O.S noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Tak se vrať noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot To už se stává noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Velká voda noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Věrňák noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Vláčím se, vláčím noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Vyhnanci noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Vyznavači ohňů noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Vzpomínka na kamaráda noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Zachraňte koně noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Zajatci noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Zakletá v pásu kolejí noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Zas prší do ulic noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Zatmění noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Zpátky o pár let noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Zrození hvězd noty akordy tab text,
Roman Horký & Kamelot Tajný výpravy noty akordy tab text,