NAVRCHOLU.cz

 

Staňte se našim fanouškem na Facebooku

David Bowie - noty, taby, akordy, výuková DVD

 

Vyhledat podle

Název:
Skladové číslo:
Hledat v popisu:
 
 

David Bowie: The Golden Years (životopis v angličtině)

Cena:  1 998 Kč
Životopis v angličtině.
 

Bowie Style (životopis v angličtině)

Cena:  664 Kč
Životopis v angličtině.
 

David Bowie Black Book (životopis v angličtině)

Cena:  564 Kč
Životopis v angličtině.
 

David Bowie: The Next Day (noty na klavír, zpěv, akordy na kytaru)

Cena:  564 Kč
Noty na klavír, zpěv, akordy na kytaru.   (You Will) Set The World On Fire Boss Of Me Dancing Out In Space Dirty …
 

David Buckley: David Bowie - The Music And The Changes (životopis v angličtině)

Cena:  365 Kč
Životopis v angličtině.
 

David Bowie: The Collection (akordy, texty, kytara)

Cena:  498 Kč
Texty & akordy (s akordovými boxy)   Absolute Beginners Alabama Song Aladdin Sane All The Young Dudes Always Crashing In The Same Car Ashes …
 

David Bowie 1947 - 2016 (noty na klavír, zpěv, akordy na kytaru)

Cena:  566 Kč
Noty na klavír, zpěv, akordy na kytaru. Absolute Beginners Ashes To Ashes Changes Golden Years Heroes Lazarus Let’s …
 

The Little Black Songbook: David Bowie (akordy, texty, kytara)

Cena:  365 Kč
Texty & akordy.   The Little Black Songbooks („Černé zpěvníčky) jsou knížky s texty a akordy, zhruba ve formátu A5 (velikost odpovídá kapse …
 

Best Of Bowie (noty, akordy, texty, klavír, kytara, zpěv)

Cena:  831 Kč
Klavír, zpěv & kytara (akordové boxy)   Absolute Beginners Ashes To Ashes Blue Jean Boys Keep Swinging Changes China Girl Dancing In The …
 

Really Easy Piano: David Bowie (noty na snadný sólo klavír)

Cena:  299 Kč
Noty na snadný sólo klavír.   Jak už název této série napovídá (Really Easy Piano=Skutečně snadný klavír), knihy z této ediční řady …
 

Lick Library: Learn To Play David Bowie (DVD) (video škola hry na kytaru)

Cena:  832 Kč
Výukové DVD.   Instruktážní videa z edice „Lick Library: Learn To Play“ vás naučí hrát notu po notě přesně kytarové party uvedených skladeb. …
 

David Bowie: Blackstar (noty na klavír, zpěv, akordy na kytaru)

Cena:  499 Kč
Noty na klavír, zpěv, akordy na kytaru.   Blackstar Dollar Days Girl Loves Me I Can't Give Everything Away Lazarus Sue (Or In …
 

The Best Of David Bowie: 1969/1974 (noty, akordy, texty, klavír, kytara, zpěv)

Cena:  564 Kč
Klavír, zpěv & kytara (akordové boxy)   Aladdin Sane All The Young Dudes Changes Diamond Dogs Drive-in Saturday John, I'm Only Dancing Let's …
 

The Best Of David Bowie: 1974/1979 (noty, akordy, texty, klavír, kytara, zpěv)

Cena:  564 Kč
Klavír, zpěv & kytara (akordové boxy)   1984 Boys Keep Swinging Breaking Glass Can You Hear Me Dj Beauty And The Beast Fame Golden Years …
 

The Songs Of David Bowie (noty, akordy, texty, klavír, kytara, zpěv)

Cena:  664 Kč
Klavír, zpěv & kytara (akordové boxy)   All The Madmen All The Young Dudes Andy Warhol Bewlay Brothers Changes Cygnet Committee Drive In …
 

David Bowie - Heroes

David Bowie - Wikipedie

David Bowie (* 8. ledna 1947 v Brixtonu v Londýně jako David Robert Hayward-Jones) je jeden z britských autorů alternativní rockové scény (působí od konce 60. let až do současnosti). Je považován za průkopníka nových hudebních trendů. Od roku 1992 je jeho manželkou modelka Iman. Svoji hudební dráhu začal jako saxofonista ve školní kapele. Jedna školní rvačka pro něj skončila operací oka, od té doby má poškozenou zornici. Po odchodu ze střední školy pracoval jako výtvarník, hrál a nahrával s několika skupinami, ale bez úspěchu. Protože se jeho jméno pletlo s Davy Jonesem ze skupiny Monkees, změnil si ho na David Bowie. Jako sólový zpěvák nahrál sérii milostných písniček, která vyšla pod názvem The Word of David Bowie. Pak na krátko nechal hudby a věnoval se buddhismu. Tou dobou účinkoval v pantomimě, což ovlivnilo jeho pozdější zájem o divadlo. V roce 1969 založil v Beckhamu umělecký workshop. V témže roce nahrál písničku Space Oddity, která měla překvapivě úspěch. Následovalo stejnojmenné album. V roce 1970 vznikla tematická deska The Man Who Sold The World, která byla úplně jiná než předchozí. Akustickou kytaru tu nahradila tvrdá kytara Micka Ronsona. Tematicky je zde vykreslena temná orwellovská vize budoucnosti. K řadě dílčích témat se Bowie vrátil na následujících albech. Album sice nešlo na dračku, ale pro část publika se stalo kultovním. Následovalo turné po Spojených státech, na němž se oblékal do vlajících šatů a stylizoval se do role populární herečky Grety Garbo. Přitáhl tak k sobě zájem médií, přešel k labelu RCA, u kterého vydal další, tentokrát poněkud měkčí, desku Hunky Dory. V roce 1972 se po vydání alba The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars konečně stal komerčně úspěšným. Zatímco dříve nabízel celou paletu témat, přišel nyní s jedinou postavou – rockovou superhvězdou Ziggym, kterého nakonec zničil fanatismus, který sám pomáhal vytvořit. Po singlu Starman se představil v dalších rolích. Tentokráte jako producent zachránil upadající kariéru Lou Reeda (LP Transformer). Další Bowieho alba se jmenovala Aladdin Sane a Pin Ups. V této době také pro televizní síť NBC vytvořil pořad The 1980 Floor Show, který ho inspiroval k následujícímu albu Diamond Dogs, které se opět vracelo k neradostným orwellovským vizím. Bowie pak s touto show odjel na americké turné, z něhož vyšla i deska David Live. Během tohoto turné vstřebával nové hudební vlivy – nechával se ovlivnit soulem a R&B. Je to slyšet z alba Young Americans, ze kterého pronikly do hitparád dva singly: titulní stejnojmenná nahrávka a Fame, jejíž spoluautorem je John Lennon a která se dostala až na vrchol americké hitparády. Shodou okolností v téže době bodovala i reedice hitu Space Oddity, která se tak stala nejvíce zpožděnou hitparádovou jedničkou (6 let a 63 dní). V následujícím období se pustil do větších experimentů. Album Station to Station je tvořeno šesti delšími pasážemi a představovalo přípravu pro sérii dalších tří alb, na kterých s ním spolupracoval Brian Eno. První z nich, album Low, bylo ambientní. Experiment pak pokračoval na desce Heroes, která už byla výrazně rockovější a také ji přijalo i širší publikum. Třetím článkem je album Lodger, které je celé rockové a je nejpřístupnějším albem z této série. Někdy bývají tato tři alba nazývána jako Berlínská trilogie. V roce 1976 si Bowie zahrál hlavní roli ve filmu The Man Who Fell To Earth a fotky z něj se objevily na přebalech alb Station to Station a Low. V 70. letech spolupracoval se zpěvákem Iggy Popem, vzniká např. album Lust For Life. Některé společné písně, nazpíváné do té doby výhradně Popem, Bowie nahrával na své desky v 80. letech sám, např. China Girl nebo Tonight ( jako duet s Tinou Turner), jiné hraje živě pouze na svých koncertech, např. I Wanna Be Your Dog. Napsal také pro skupinu Moot the Hoople hit All The Young Dudes, který má i on sám dodnes ve svém repertoáru. 80. léta přinesla několik dalších plodných spoluprací, např. se skupinou Queen píseň Under Pressure, se skupinou Pat Metheny vzniká song This Is Not America či remake skladby z 60. let Dancing In The Streets s Mickem Jaggerem. Z roku 1980 pochází album Scary Monsters s punk - rockovými hity Ashes To Ashes a Fashion a po něm přichází taneční album Let´s Dance. V roce 1984 vyšla deska Tonight, na níž čerpá převážně ze své spolupráce s Iggy Popem ze 70. let a některé písně se nesou i v rytmu reggae. Čtenáři hudebního časopisu Rolling Stones tuto desku zvolili jako 3. nejhorší album celé hudební historie. V 80. letech napsal písničky ke 4 filmům - Cat People, When The Wind Blows, Absolute Beginners a Labyrinth. V posledních dvou jmenovaných si také sám zahrál. Poslední album, které Bowiemu coby sólistovi v 80. letech vyšlo, je popové Never Let Me Down. K němu bylo uspořádáno i velkolepé koncertní šou plné tanečníků, v němž se za pódiem nacházela obrovská podobizna pavouka (proto Glass Spider Tour) a při první písničce se on sám spouštěl z výšky na pódium. Další dvě alba Bowie vydal už jako člen rockové skupiny Tin Machine, je ale téměř jejím výhradním zpěvákem a autorem většiny skladeb. Na koncertech s touto kapelou se nevyužíval téměř nic ze svého předchozího a obsáhlého repertoáru.

 

Diskografie

 

David Bowie (1967)
Space Oddity (1969)
The Man Who Sold the World (1970)
Hunky Dory (1971)
The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972)
Aladdin Sane (1973)
Pin Ups (1973)
Diamond Dogs (1974)
David Live (live) (1974)
Young Americans (1975)
Station To Station (1976)
Changes One Bowie (kompilace) (1976)
Low (1977)
Heroes (1977)
Stage (live) (1978)
Lodger (1979)
Scary Monsters... And Super Creeps (1980)
Changes Two Bowie (kompilace) (1981)
Christiane F.:Wir Kinder Vom Bahnhoff Zoo (soundtrack) (1981)
Ziggy Stardust - The Motion Picture (live)(soudntrack) (1983)
Let's Dance (1983)
Tonight (1984)
Labyrinth (soundtrack, s Trevorem Jonesem) (1986)
Never Let Me Down (1987)
Tin Machine (1989)
Sound+Vision (kompilace) (1989)
Changes Bowie (kompilace) (1990)
Tin Machine II (1991)
Early On 1964-1966 (kompilace) (1991)
Tin Machine Live: Oy Vey Baby (live) (1992)
Black Tie White Noise (1993)
The Singles Collection (kompilace) (1993)
The Buddha of Suburbia (soundtrack) (1993)
Santa Monica ´72 (live) (1994)
1.Outside (1995)
Excerpts From Outside (zkrácené LP vydání alba 1.Outside) (1995)
1.Outside Versin Two (kompilace, pouze USA) (1996)
Earthling (1997)
The Deram Anthology 1966/1968 (kompilace) (1997)
The Best Of 1969/1974 (kompilace) (1997)
The Best Of 1974/1979 (kompilace) (1998)
Hours (1999)
Bowie At The Beeb (kompilace) (2000)
BBC Radio Theatre (live) (2000)
All Saints - Collected Instrumentals 1977/1999 (kompilace) (2001)
Heathen (2002)
Best Of Bowie (kompilace)(vydáno ve 23 různých verzích pro různé státy) (2002)
Reality (2003)
Club Bowie (kompilace) (2003)
The Platinum Collection (kompilace) (2005)
The Collection (kompilace) (2005)
The Best Of 1980/1987 (kompilace) (2007)
Glass Spider (live) (2007)
A Reality Tour (live) (2010) 

 

David Bowie - noty, akordy, texty písní, taby

noty na klavír, noty na zpěv, akordy na kytaru, akordy na ukulele, noty na ukulele, noty na akordeon, noty tahací harmoniku, noty na altsaxofon, noty na banjo, noty na baskytaru, noty na Bb nástroje, noty na C nástroje, noty na Eb nástroje, noty na bicí nástroje, noty na cello, noty na čtyřruční klavír, noty na foukací harmoniku, noty na harfu, noty na harmoniku, noty na housle, noty na keyboard, noty na klarinet, noty na kytaru, noty na lesní roh, noty na pozoun, noty na trombón, noty na příčnou flétnu, noty na saxofon, noty na tenorsaxofon, noty na trubku, noty na varhany, noty na violu, noty na zobcovou flétnu, taby na banjo, taby na baskytaru, taby na kytaru, texty písní, noty na dobro, noty havajskou kytaru, noty na steel kytaru, noty na mandolínu, noty na kontrabas, taby na dobro, taby havajskou kytaru, taby na steel kytaru, taby na mandolínu, škola hry na kytaru, škola hry na klavír, škola hry na zobcovou flétnu, škola hry na příčnou flétnu, škola hry na fagot, škola hry na mandolínu, škola hry na banjo, škola hry na baskytaru, škola hry na saxofon, škola hry na ukulele, škola hry na pozoun, škola hry na bicí nástroje, noty na dudy, škola hry na dudy, škola hry na kontrabas, škola hry na varhany, noty na nástroje basového klíče

 

David Bowie Heroes akordy noty tab text,
David Bowie Absolute Beginners akordy noty tab text,
David Bowie Alabama Song akordy noty tab text,
David Bowie Aladdin Sane (1913-1938-197?) akordy noty tab text,
David Bowie All The Madmen akordy noty tab text,
David Bowie All The Young Dudes akordy noty tab text,
David Bowie Always Crashing In The Same Car akordy noty tab text,
David Bowie Andy Warhol akordy noty tab text,
David Bowie Ashes To Ashes akordy noty tab text,
David Bowie Baal's Hymn akordy noty tab text,
David Bowie Be My Wife akordy noty tab text,
David Bowie Blue Jean akordy noty tab text,
David Bowie Boys Keep Swinging akordy noty tab text,
David Bowie Candidate (alternate version) akordy noty tab text,
David Bowie Can't Help Thinking About Me akordy noty tab text,
David Bowie Cat People (Putting Out The Fire) akordy noty tab text,
David Bowie Changes akordy noty tab text,
David Bowie Chant Of The Ever Circling Skeletal Family akordy noty tab text,
David Bowie China Girl akordy noty tab text,
David Bowie Cracked Actor akordy noty tab text,
David Bowie Cygnet Committee akordy noty tab text,
David Bowie D.J. akordy noty tab text,
David Bowie Day In Day Out akordy noty tab text,
David Bowie Dead Man Walking akordy noty tab text,
David Bowie Diamond Dogs akordy noty tab text,
David Bowie Drive-in Saturday akordy noty tab text,
David Bowie Eight Line Poem akordy noty tab text,
David Bowie Everyone Says 'Hi' akordy noty tab text,
David Bowie Fame akordy noty tab text,
David Bowie Fashion akordy noty tab text,
David Bowie Five Years akordy noty tab text,
David Bowie Golden Years akordy noty tab text,
David Bowie Hallo Spaceboy akordy noty tab text,
David Bowie I Have Not Been to Oxford Town akordy noty tab text,
David Bowie In The Heat Of the Morning akordy noty tab text,
David Bowie Joe The Lion akordy noty tab text,
David Bowie John, I'm Only Dancing akordy noty tab text,
David Bowie Jump They Say akordy noty tab text,
David Bowie Kooks akordy noty tab text,
David Bowie Lady Grinning Soul akordy noty tab text,
David Bowie Lady Stardust akordy noty tab text,
David Bowie Let's Dance akordy noty tab text,
David Bowie Letter To Hermione akordy noty tab text,
David Bowie Life On Mars? akordy noty tab text,
David Bowie Little Wonder akordy noty tab text,
David Bowie Look Back In Anger akordy noty tab text,
David Bowie Love You Till Tuesday akordy noty tab text,
David Bowie Loving The Alien akordy noty tab text,
David Bowie Maid Of Bond Street akordy noty tab text,
David Bowie Modern Love akordy noty tab text,
David Bowie Moonage Daydream akordy noty tab text,
David Bowie Never Let Me Down akordy noty tab text,
David Bowie New Killer Star akordy noty tab text,
David Bowie Nite Flights akordy noty tab text,
David Bowie Oh! You Pretty Things akordy noty tab text,
David Bowie Please Mr Gravedigger akordy noty tab text,
David Bowie Queen Bitch akordy noty tab text,
David Bowie Quicksand akordy noty tab text,
David Bowie Rebel Rebel akordy noty tab text,
David Bowie Rock 'N' Roll Suicide akordy noty tab text,
David Bowie Seven akordy noty tab text,
David Bowie Silly Boy Blue akordy noty tab text,
David Bowie Slow Burn akordy noty tab text,
David Bowie Sorrow akordy noty tab text,
David Bowie Sound And Vision akordy noty tab text,
David Bowie Space Oddity akordy noty tab text,
David Bowie Starman akordy noty tab text,
David Bowie Station To Station akordy noty tab text,
David Bowie Strangers When We Meet akordy noty tab text,
David Bowie Suffragette City akordy noty tab text,
David Bowie The Buddha Of Suburbia akordy noty tab text,
David Bowie The Jean Genie akordy noty tab text,
David Bowie The Laughing Gnome akordy noty tab text,
David Bowie The London Boys akordy noty tab text,
David Bowie The Man Who Sold The World akordy noty tab text,
David Bowie The Secret Life Of Arabia akordy noty tab text,
David Bowie The Supermen akordy noty tab text,
David Bowie The Width Of A Circle akordy noty tab text,
David Bowie This Is Not America akordy noty tab text,
David Bowie Thursday's Child akordy noty tab text,
David Bowie Time akordy noty tab text,
David Bowie Tvc15 akordy noty tab text,
David Bowie Under Pressure akordy noty tab text,
David Bowie Underground akordy noty tab text,
David Bowie Unwashed And Somewhat Slightly Dazed akordy noty tab text,
David Bowie Velvet Goldmine akordy noty tab text,
David Bowie We Are The Dead akordy noty tab text,
David Bowie Wild Is The Wind akordy noty tab text,
David Bowie Young Americans akordy noty tab text,
David Bowie Ziggy Stardust akordy noty tab text,